23.06.2020

Praktiniai patarimai

Geriausia šlapimo nelaikymo problemą spręsti palaipsniui. Kai kurie veiksmai, kurie galbūt nelabai susiję su problema, gali itin praversti ją sprendžiant tiek aktyvių, tiek gulinčių ligonių atveju. Svarbiausia yra teigiamas požiūris ir noras priimti teigiamus pokyčius Jūsų gyvenime.

Nuo ko pradėti?

Gerkite pakankamai skysčių

Organizmui būtina dienos skysčių norma tam, kad jis galėtų tinkamai funkcionuoti. Neužmirškite to, net jei kenčiate nuo šlapimo nelaikymo. Priklausomai nuo Jūsų amžiaus, aplinkos temperatūros, ar Jūsų kasdienio fizinio aktyvumo, dienos metu suvartotas skysčių kiekis skiriasi, organizmas informuoja Jus, kai jam trūksta drėgmės. Svarbu atkreipti dėmesį į Jūsų organizmo siunčiamus signalus ir atsiminti svarbius dalykus.

Atminkite:

Pastaba: kai kurios žolelių arbatos, pavyzdžiui, dilgėlių arbata veikia kaip diuretikas.

Kai kurie vaisiai, pavyzdžiui, arbūzai ar vyšnios taip pat pasižymi tokiu poveikiu. Tikrai prastas sprendimas, kenčiant nuo šlapimo nelaikymo, mažinti suvartojamų skysčių kiekį. Net negalvokite apie tai. Mažiau išgerdami sumažinsite šlapimo kiekį, bet taip pat dėl to sumažės šlapimo pūslės talpa ir dėl to gali išsivystyti poliurija (dažnas poreikis šlapintis). Tokiu atveju jausite padažnėjusį poreikį šlapintis, net jei šlapimo pūslė nėra pilna.

Dėl nepakankamo skysčių kiekio gali atsirasti dehidratacija, ypač pavojinga būsena mažyliams ir vyresnio amžiaus žmonėms.

Pirmieji dehidratacijos simptomai:

Tolesni dehidratacijos simptomai – nuoseklus energijos netekimas ir psichomotorikos sutrikimai. Progresuojanti dehidratacija kelia itin didžiulį pavojų žmogaus sveikatai.

Sveikai maitinkitės ir pagal poreikį šlapinkitės

Sveika mityba, praturtinta visomis organizmui reikalingomis maistinėmis medžiagomis, užtikrina žmogaus gerovę ir padeda išvengti virškinimo problemų. Dėl netinkamos mitybos atsiradęs dažnas vidurių užkietėjimas išplečia virškinamojo trakto tiesiąją žarną. Tai gali spausti ir šlapimo pūslę, ją erzinti, o tai veda į jos funkcionalumo sumažėjimą. Be to, jei šlaplė yra spaudžiama, galite patirti sunkumo jausmą visiškai išsišlapinti ir dėl to šlapimas gali nevalingai ištekėti.

Kelios sveikos mitybos taisyklių padės išvengti virškinimo problemų:

1. Pusryčiai – svarbiausias dienos patiekalas. Jis suteikia energijos visai dienai. Jie turi savyje turėti ¼ dienos normos kalorijų.

2. Vakarienė turėtų būti lengva – dėl pilno skrandžio gali būti sunku užmigti.

3. Jei laikotės specialios dietos, laikykitės savo gydytojo / mitybos specialisto patarimų.

4. Valgykite lėtai. Greitai valgydami kenkiate sveikatai.

5. Kuo įvairiau maitinkitės. Atminkite, kad Jūsų organizmui reikia angliavandenių, baltymų ir riebalų, kad tinkamai funkcionuotų.

6. Valgykite daug šviežių vaisų ir daržovių. Jie yra vieni esminių mitybos elementų, nes jie praturtinti vitaminais, mineralinėmis medžiagomis ir ląsteliena.

7. Saikingai valgykite aštrų ir kaloringą maistą. Jūsų virškinimo problemos gali būti stipresnės, nei pasitenkinimas valgant tokį maistą.

8. Ribokite druskos vartojimą. Druska stabdo vandenį organizme. Per didelis druskos vartojimas gali sukelti tinimą.

9. Venkite tuščių kalorijų (jų yra saldainiuose, traškučiuose, ir kitame greitame maiste). Jūsų organizmui jos neatneša jokios naudos, o kalorijų perteklius virsta riebalais.

10. Nevartokite kaloringo ir riebaus maisto. Patartina valgyt 4-5 kartus per dieną tuo pačiu metu.

11. Nepersivalgykite. Dėl to maistas gali būti nesuvirškintas. Neužkandžiaukite tarp pagrindinių valgių. Antraip priaugsite svorio.

Kontroliuokite savo svorį

Viršsvoris – vienas iš pagrindinių šlapimo nelaikymo priežasčių. Perteklinis riebalų kiekis pilvo srityje susilpnina dubens raumenis ir spaudžia vidaus organus, taip pat ir šlapimo pūslę. Verta atsikratyti tų kelių papildomų kilogramų.

Svorio numetimas – sunki užduotis, tačiau įmanoma. Sveikiausia svorį mesti palaipsniui sveikai maitinantis ir reguliariai sportuojant. Žmonėms, negalintiems sportuoti, patartina išbandyti kitas fizinio aktyvumo formas, pavyzdžiui, pasivaikščioti lauke; tai teigiamai veikia žmogaus nuotaiką.

Susitvarkykite pagal save aplinką

Žmonėms, kenčiantiems nuo šlapimo nelaikymo, itin svarbu turėti laisvą prieigą prie tualeto. Tinkamai sutvarkytas kambarys itin palengvina dalinai judančių žmonių judėjimą. Žinojimas, kad lengvai pasieksite tualetą, sumažins įtampą einant į tualetą ir rečiau apsišlapinsite.

Kas padeda?

Gydykitės profilaktiškai

Jei nors šiek tiek įdėsite pastangų gydytis profilaktiškai, išvengsite didelių skausmų ir sunkumų kovojant su šlapimo takų infekcijomis, ar odos paraudimu, kuris vėliau gali išsivystyti į pragulas. Prie lovos prikaustyti ligoniai yra labiau linkę užsikrėsti infekcijomis, be to, šlapimo nelaikančių žmonių oda dažnai sušlampa nuo odą dirginančio šlapimo. Itin svarbu laikytis tinkamos higienos.

Atsiminkite:

Dalinai atvira prieš uždarą sistemą

Klasikinė struktūra, t.y. uždara sistema įdiegta „Super Seni“ ir „Seni Kids“ „viskas viename“ sauskelnėse su sparneliais vietoj šoninių juostelių.

Daugiau

Kėgelio pratimai

Kėgelio pratimais galite mankštinti raumenis, kurie kartais vadinami skirtingai: dubens dugno raumenys ar PC (pubococcygeus) raumenys, tačiau kiekvienas pavadinimas atitinka tą pačią raumenų ir raiščių grupę, kuri laiko dubens vidaus organus.

 
Daugiau

Platus absorbuojančių gaminių asortimentas žmonėms, kuriems reikalinga patikima apsauga.

Žiūr. Produktai

Pasirinkite produktą

Gerai pasirinktas produktas reiškia paciento komfortą ir mažesnę pragulų susidarymo riziką, taip pat mažiau darbo slaugytojui. Pasirinkite produktą su mūsų pagalba.

Pasirinkite produktą

Pasirinkite dydį

Labai svarbu pasirinkti tinkamą produktą. Štai kodėl mes sukūrėme paprastą įrankį, vadinamą "Diagnostika".

Pasirinkite dydį

Šioje svetainėje naudojami slapukai

Jūsų naršyklėje esančius duomenis arba slapukus naudojame siekdami pritaikyti mūsų svetainę jūsų individualiems poreikiams ir pagerinti naudojimosi ja patogumą, analizuoti svetainės veiklą, tokiu būdu padedant sustiprinti mūsų rinkodarą bei pardavimus, ir rodyti individualiems poreikiams pritaikytus skelbimus, pagrįstus informacija apie jūsų interesus (įskaitant jūsų veiklą mūsų svetainėje arba kitose svetainėse), ir jūsų buvimo vietą. Žemiau jūs galite pakeisti naršyklės nustatymus, kad blokuotumėte kai kuriuos arba visus slapukus.

Nustatymai
Sutinku su visais

1. Paslauga automatiškai nerenka jokios informacijos, išskyrus slapukuose esančią informaciją.

2. Slapukų failai (vadinamieji slapukai) - tai IT duomenys, tiksliau - tekstiniai failai, kurie saugomi Paslaugos Naudotojo galiniame įrenginyje ir yra skirti naudotis Paslauga. Slapukuose paprastai nurodomas svetainės, iš kurios jie gauti, pavadinimas, saugojimo galiniame įrenginyje laikas ir unikalus numeris.

3. Subjektas, kuris įrašo slapukus į Paslaugos Naudotojo galinį įrenginį ir gauna prieigą prie jų, yra Paslaugos teikėjas TZMO SA, kurio registruotos buveinės adresas: Żółkiewskiego 20/16, 87-100 Torunė.

4. Slapukai naudojami šiais tikslais:

a) Paslaugos turinio pritaikymui Naudotojo poreikiams ir svetainių naudojimo optimizavimui; visų pirma, šie failai leidžia atpažinti Paslaugos Naudotojo įrenginį ir tinkamai rodyti svetainę, pritaikytą individualiems poreikiams;

b) statistikos, padedančios suprasti, kaip Paslaugų Naudotojai naudojasi konkrečiomis interneto svetainėmis, rengimui, o tai leidžia tobulinti jų struktūrą ir turinį;

5. Paslaugoje naudojami dviejų pagrindinių tipų slapukai: seanso slapukai ir nuolatiniai slapukai. Seanso slapukai - tai laikini failai, kurie saugomi Naudotojo galiniame įrenginyje iki atsijungimo, išėjimo iš svetainės arba programinės įrangos (interneto naršyklės) išjungimo. Nuolatiniai slapukai saugomi Vartotojo galiniame įrenginyje tiek laiko, kiek nurodyta slapukų failų parametruose, arba tol, kol Naudotojas juos ištrina.

6. Teikiant Paslaugą naudojami šių tipų slapukai:

Vardas Domenas Tipas Trukmė
_fbp .seni.lt Advertisement 3 months
smvr .seni.lt Analytics 10 years
smuuid .seni.lt Analytics 10 years
_ga .seni.lt Analytics 2 years
_gid .seni.lt Analytics 1 day
_gat_gtag_UA_17582194_1 .seni.lt Analytics 1 minute
_gat_UA-17582194-1 .seni.lt Analytics 1 minute
_smvs .seni.lt Analytics 1 day
_hjFirstSeen .seni.lt Analytics 30 minutes
_hjIncludedInSessionSample .seni.lt Analytics 2 minutes
_hjAbsoluteSessionInProgress .seni.lt Analytics 30 minutes
smg salesmanago.pl Analytics 10 years
symfony seni.lt Other 2 hours
_hjSessionUser_2724099 .seni.lt Analytics 1 year
_hjSession_2724099 .seni.lt Analytics 30 minutes
SERVERID app3.salesmanago.pl Performance session

7. Daugeliu atvejų programinė įranga, naudojama svetainėms naršyti (interneto naršyklė), leidžia saugoti slapukus Naudotojo galiniame įrenginyje pagal numatymą. Paslaugos Naudotojai gali bet kada pakeisti slapukų nustatymus. Šiuos nustatymus visų pirma galima pakeisti taip, kad interneto naršyklės nustatymuose būtų blokuojamas automatinis slapukų tvarkymas arba informuojama apie kiekvieną jų išsiuntimą Paslaugos Naudotojo įrenginyje. Išsamią informaciją apie slapukų tvarkymo galimybes ir būdus rasite programinės įrangos (interneto naršyklės) nustatymuose.

8. Paslaugos Teikėjas informuoja, kad slapukų naudojimo apribojimas gali turėti įtakos kai kurioms Paslaugos puslapiuose prieinamoms funkcijoms.

šaltinis: http://wszystkoociasteczkach.pl